Onze activiteiten

Toegevoegde realiteit / augmented reality

Gebruik je verbeeldingskracht om je dagelijkse sleur te doorbreken. Sta stil bij de objecten om je heen en wees je bewust van je omgeving.

In samenwerking met kunstenares Nanette Smeets heeft Studio Zoetekauw gewerkt aan een nieuwe (kunst)expositie genaamd ‘be aware’. In deze expositie zien deelnemers alledaagse objecten zoals een theepot, een plant en een bbq tool. Inplaats van deze objecten alleen als gebruiksvoorwerpen te zien, stimuleert project ‘be aware’ je om met meer aandacht te kijken.

De deelnemer heeft een iPad bij zich als raam naar de schemerwereld binnen onze eigen wereld. Door dit raam zie je realtime schaduwen van wezens, die je normaal niet zou zien. Als het ware legt de iPad het wezen van het object bloot. Door middel van interactiviteit, animatie en geluid komen deze wezens vervolgens tot leven. Jij ziet hun, maar zij zien jou ook. Dit wederzijdse bewustzijn zorgt voor een spanningsveld waardoor je met andere ogen gaat kijken naar de objecten om je heen.

Doormiddel van een gyroscoop, camera en verschillende GPU shaders weet dit project het effect van een toegevoegde realiteit te realiseren.

[ssba]

Lees verder →

Nieuw: LocatieStippen.nl – Uw route in een eigen app

Uw Route in een eigen app met locatie gebonden informatie.

Een kleine drie weken geleden hebben wij de site www.LocatieStippen.nl uitgebracht. Via deze site kunnen o.a. stichtingen, verenigingen en gemeentes eenvoudig een lokale route uitgeven in een eigen, vloeiend werkende, app. Een voorbeeld hiervan is een monumentale route langs oude panden, met bij elke locatie toegang tot historische informatie. Maar ook een plattegrond voor een pretpark, openluchtmuseum of stadswandeling kan hiermee worden gerealiseerd.

Deze app is op Android en iOS smartphones te gebruiken. Hierdoor kunnen bezoekers eenvoudig de route volgen via GPS. Doordat het een eigen app is heeft de klant zelf de ruimte om o.a. te beslissen of de app gratis of tegen betaling in de Appstore & Google Play komt.

[ssba]

Lees verder →

Nieuwe app gereleased: Command Pi

Een Raspberry Pi is een minicomputer ter grootte van een creditcard. In de afgelopen twee jaar zijn er al meer dan 2,5 miljoen stuks van verkocht. Wat wordt er zoal met dit kleine apparaat gedaan? Voor nog geen 35 euro heb je met de Raspberry Pi in no-time een goedkoop alternatief voor de Apple TV om onder andere films te streamen en om muziek af te spelen.

Het enige dat wij niet konden vinden, was een simpele app die je instaat stelt om te kijken hoe goed het met je Raspberry PI gaat. Bijvoorbeeld: hoe zwaar heeft de CPU het bij het afspelen van een HD film? Hoe warm wordt de Raspberry Pi? Als de Media Center vastloopt, hoe kan je hem dan herstarten, inplaats van gewoon botweg de stekker eruit te trekken?

Gooi er wat avonduren tegenaan en er komt een nieuwe iOS app tot stand: Command Pi. Een taskmanager en activity monitor in één. Beheer je Raspberry Pi in een overzichtelijke interface. Interessante processen als XBMC (dit is de MediaCenter die vaak wordt geïnstalleerd op een Raspberry Pi) krijgen een eigen knop en zijn direct te beheren.

Voor meer informatie (engels) zie de product pagina

[ssba]

Lees verder →

Nieuwe website

Wij maken media interactief..

Dus een eigen website zal een ei-tje zijn, toch?
Naast leuke opdrachten voor klanten en het opzetten van eigen projecten blijft er soms weinig tijd over. En dan kan je bedrijf ineens meer dan 3 jaar bestaan en nog steeds geen officiële website hebben. Een onderschoven kindje, dat is een eigen website voor veel creatieve bedrijven.
Nou, bij deze: www.studiozoetekauw.nl is een feit.
Nog niet met alle inhoud die we er graag op zouden willen hebben, maar het begin is er. Kijk rustig rond voor een eerste indruk. En of je nu op zoek bent naar een serious/applied game, tips voor het implementeren van SCRUM of eens wilt sparren over (gaming in) het onderwijs: laat een berichtje achter en wij spreken met plezier af voor een kennismakende kop koffie.

Lees verder →

Mediacollege Amsterdam

Het sociale karakter van onderwijs heeft mij altijd geïntrigeerd
 

Was het niet voor het begeleiden van één of meerdere stagiairs, dan was het wel voor deelname aan één van de branche klankbordgroep sessies. De afgelopen jaren kruisten de paden van Ma (Mediacollege Amsterdam) en Berend Weij elkaar meerdere malen. Zodoende was het ook een logische stap om eens te kijken of de zoektocht van Ma naar een nieuwe development docent en de ambities van Berend om betrokken te zijn bij het onderwijs gecombineerd konden worden. Dit resulteerde in een freelance, parttime aanstelling per augustus 2013.
In deze aanstelling richt Berend zich op zowel het geven van enkele lessen als het bijdragen en ontwikkelen van de studies Media- / GameDevelopment & Interactief vormgeven. Hierbij wordt onder ander gekeken hoe agile management processen als SCRUM toegepast kunnen worden binnen het onderwijs. Een mooie uitdaging die prima past naast het runnen van een eigen onderneming en een ideale kans om de jonge nieuwe generatie te begeleiden.

Lees verder →