CodeReview

Opleiden voor de taal van de toekomst

Taaleducatie

Hoe leer je een nieuwe taal? Door te oefenen en door relevante & gedetailleerde feedback te krijgen.
Iedereen heeft les gehad in Nederlands en Engels. De vakdocenten die hier les in geven, gaan vaak met stapels huiswerk naar huis. We zijn gewend om op dit soort huiswerk intensief feedback te krijgen. Hierdoor leren leerlingen hoe ze een bepaalde taal correct moeten toepassen.
Maar hoe zit het met leerlingen die leren programmeren?
Als het om HTML, C++ of JavaScript gaat, heeft een leerling dan geen gedetailleerde feedback nodig om een dergelijke taal te leren?

Code eenvoudig nakijken

Een goede programmeur krijgt niet alleen iets aan de praat, maar schrijft ook code die voldoet aan conventies, richtlijnen en regels.
Maar hoe geef je een leerling feedback op een heel project, gekoppeld aan de gegeven lesstof? Is dit niet heel veel werk?
Dit is zeker een probleem. Gelukkig kunnen we het een stuk automatiseren.
Welkom bij de CodeReview tool. Een tool die jou als docent, of als senior developer, kan ondersteunen in het nakijken van een codebase. Of het nou een website, iOS app of virtual reality project is: de CodeReview tool helpt je met nakijken.

“Onmisbare tool voor het efficiĆ«nt beoordelen en geven van feedback in het programmeeronderwijs”

Erwin Henraat, docent Mediacollege Amsterdam

“Studenten feedback geven tijdens het ontwikkelproces in plaats van er na geeft studenten direct inzicht in het correct toepassen van programmeerprincipes.”

Richard Ram, docent Mediacollege Amsterdam

Op dit moment wordt er een eerste versie van de CodeReview tool getest binnen een besloten groep. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Ondanks de vooralsnog beperkte functionaliteiten geven docenten met de testversie in 10 minuten relevante feedback op een project waar leerlingen weken aan hebben gewerkt.

Waar helpt de CodeReview tool o.a. mee?
Beta testers gezocht

Interesse om dit product te testen? Laat je gegevens hieronder achter en we nodigen je uit zodra er een nieuwe testperiode start.

[ssba]