Nieuwe app gereleased: Command Pi

Een Raspberry Pi is een minicomputer ter grootte van een creditcard. In de afgelopen twee jaar zijn er al meer dan 2,5 miljoen stuks van verkocht. Wat wordt er zoal met dit kleine apparaat gedaan? Voor nog geen 35 euro heb je met de Raspberry Pi in no-time een goedkoop alternatief voor de Apple TV om onder andere films te streamen en om muziek af te spelen.

Het enige dat wij niet konden vinden, was een simpele app die je instaat stelt om te kijken hoe goed het met je Raspberry PI gaat. Bijvoorbeeld: hoe zwaar heeft de CPU het bij het afspelen van een HD film? Hoe warm wordt de Raspberry Pi? Als de Media Center vastloopt, hoe kan je hem dan herstarten, inplaats van gewoon botweg de stekker eruit te trekken?

Gooi er wat avonduren tegenaan en er komt een nieuwe iOS app tot stand: Command Pi. Een taskmanager en activity monitor in één. Beheer je Raspberry Pi in een overzichtelijke interface. Interessante processen als XBMC (dit is de MediaCenter die vaak wordt geïnstalleerd op een Raspberry Pi) krijgen een eigen knop en zijn direct te beheren.

Voor meer informatie (engels) zie de product pagina

[ssba]