Toegevoegde realiteit / augmented reality

Gebruik je verbeeldingskracht om je dagelijkse sleur te doorbreken. Sta stil bij de objecten om je heen en wees je bewust van je omgeving.

In samenwerking met kunstenares Nanette Smeets heeft Studio Zoetekauw gewerkt aan een nieuwe (kunst)expositie genaamd ‘be aware’. In deze expositie zien deelnemers alledaagse objecten zoals een theepot, een plant en een bbq tool. Inplaats van deze objecten alleen als gebruiksvoorwerpen te zien, stimuleert project ‘be aware’ je om met meer aandacht te kijken.

De deelnemer heeft een iPad bij zich als raam naar de schemerwereld binnen onze eigen wereld. Door dit raam zie je realtime schaduwen van wezens, die je normaal niet zou zien. Als het ware legt de iPad het wezen van het object bloot. Door middel van interactiviteit, animatie en geluid komen deze wezens vervolgens tot leven. Jij ziet hun, maar zij zien jou ook. Dit wederzijdse bewustzijn zorgt voor een spanningsveld waardoor je met andere ogen gaat kijken naar de objecten om je heen.

Doormiddel van een gyroscoop, camera en verschillende GPU shaders weet dit project het effect van een toegevoegde realiteit te realiseren.

[ssba]